Magazine als opbrengst OCW Dichtbij: NP Onderwijs onder de loep

“Samen leren. Elkaar ontmoeten. Mensen met elkaar verbinden. Dat waren voor mij de drijfveren waaruit de reeks regiobijeenkomsten van OCW Dichtbij: NP Onderwijs onder de loep is voortgekomen.”

“Vanuit de wens om scholen in verbinding te brengen met andere scholen in de regio, met wetenschappers uit de regio en met het ministerie, zodat we van en met elkaar kunnen leren over het Nationaal Programma Onderwijs. En samen vooruit kunnen blikken naar wat er de komende jaren nodig is. Deze wens resulteerde in negen bijeenkomsten door het hele land, van Sittard tot Groningen en van Middelburg tot Alkmaar.

Annemarie van der Gaag

De opbrengst van deze bijeenkomsten en meer vind je nu in het allereerste OCW Dichtbij: NP Onderwijs onder de loep magazine. Het magazine is opgebouwd volgens dezelfde drieslag die ook in de bijeenkomsten zelf zat. Eerst blikken we terug. In dit deel vind je samenvattingen van de bijeenkomsten, verhalen van scholen, interviews met aanwezigen en een terugblik op het NP Onderwijs zelf. In het tweede deel delen we de kennis die we tijdens de bijeenkomsten hebben opgedaan en uitgewisseld. We kunnen natuurlijk niet alles benoemen, maar we hebben geprobeerd de belangrijkste thema’s hieruit te lichten. In dit tweede deel vind je artikelen over welbevinden, samenwerking, verduurzaming en meer. In het laatste deel kijken we vooruit. Wat komt er nog aan voor het NP Onderwijs, wat gaat het Masterplan basisvaardigheden doen en welke manieren zijn er om met elkaar in contact te blijven en van elkaar te blijven leren?

Ik hoop van harte dat je geniet van dit magazine en dat je er iets in proeft van de sfeer en de waarde van de bijeenkomsten!”

Annemarie van der Gaag-Sinke
Programmacoördinator Nationaal Programma Onderwijs, programmalijn Funderend onderwijs

  • Footerlogo Nationaal Programma Onderwijs