Meld je aan voor het Nationaal Programma Onderwijs Kennisfestival voor het mbo, hbo en wo!

Op 9 oktober organiseert het ministerie van OCW het kennisfestival ‘Het Nationaal Programma Onderwijs: een onvoorzien experiment’, voor onderwijsprofessionals in het mbo, hbo en wo. Wat heb jij van de coronaperiode in het onderwijs geleerd, en wat neem je mee naar de toekomst? Deel je inzichten en laat je inspireren door anderen. Meld je nu aan!

Rijtuigenloods
Beeld: ©Rijtuigenloods

Waar en wanneer?

  • 9 oktober 2024
  • Rijtuigenloods Amersfoort
  • 9.30 – 16.30

Lessen voor de toekomst van het onderwijs

De coronapandemie, die enkele jaren het onderwijs en onze samenleving op zijn kop zette, leidde tot het NP Onderwijs. Dit coronaherstelprogramma heeft veel in beweging gezet. Vanwege de historische aanleiding en vernieuwende aanpak, kan het programma met recht een ‘onvoorzien experiment' worden genoemd. Een unieke situatie met lessen voor de toekomst. Nu het programma ten einde loopt en de eindevaluatie wordt uitgevoerd, is het een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan. Dit doen we graag met jou, tijdens dit kennisfestival.

Programma NP Onderwijs Kennisfestival
Beeld: ©Keke Keukelaar, Brian de Mello, Casper Rila

Het programma

Het kennisfestival wordt geleid door dagvoorzitter en journalist Liesbeth Staats. Onder andere hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder en docent en schrijver Ismail Aghzanay zullen spreken op het evenement. Ook zijn er tal van praktijkvoorbeelden, waar veel ruimte is voor interactie, uitwisseling en inspiratie.

Tijdens het kennisfestival leer je van (praktijk)experts:  

  • hoe je, aan de hand van de laatste inzichten, studentenwelzijn verder kunt verbeteren;
  • hoe je studieuitval helpt voorkomen en de studievoortgang van studenten bevordert;
  • hoe je studentbegeleiding effectiever en efficiënter in kunt richten; en
  • hoe je studenten beter voorbereid op het werkende leven na hun studie. 

De werkvormen zorgen voor een afwisselende dag; denk aan een kennisrotonde, een Lagerhuisdebat, gesprekken met studentvertegenwoordigers en docenten en beeldregistraties. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht en alles wordt omlijst door de creatieve sfeer van historisch spoormonument de Rijtuigenloods in Amersfoort.

  • Footerlogo Nationaal Programma Onderwijs