#14 Samenwerking tussen ouders en leraren – Lobke Vlaming

Een van de grootste factoren die invloed hebben op het welbevinden in scholen, bij zowel leerlingen als leraren, is de manier van samenwerking en contact met ouders.

Als vertegenwoordiger van die ouders in de onderwijspolder staat de telefoon bij Ouders & Onderwijs regelmatig roodgloeiend en vaak gaat het dan over wat er op school misgaat. ‘Disclaimer: Ouders bellen ons doorgaans niet als alles goed gaat’, zegt directeur Lobke Vlaming daarover. Lobke kijkt in deze tutorial naar de meest voorkomende problemen waar ouders tegenaan lopen in het contact met school. Wat kunnen we hiervan leren? Met een aantal praktische tips aan het einde probeert Lobke een goede samenwerking tussen ouders en leraren een extra duwtje in de rug te geven, om zo het welbevinden van alle betrokkenen te stimuleren.

  • Footerlogo Nationaal Programma Onderwijs