#15 De Kindertelefoon: Gesprekstechnieken – Lionne Hietberg & Dominique Bekker

Soms kan een blik van buiten het onderwijs helpen over hoe we naar welbevinden op school en in de klas kijken. De Kindertelefoon praat al bijna 45 jaar met kinderen van 8 tot 18 jaar over alles wat hen dwarszit.

Van een onbeantwoorde verliefdheid tot verwaarlozing, van eindeloos binnenzitten tijdens de lockdown tot de oorlog in Oekraïne. Welke tips en trucs over het praten met kinderen heeft De Kindertelefoon voor het onderwijs? Lionne Rietberg en Dominique Bekke vertellen over het belang van structuur, duidelijke kaders en de ruimte scheppen om naast te praten ook te mogen zwijgen. Creëer ruimte en neem de tijd! Wat zijn hierbij herkenbare valkuilen en welke tips zijn praktisch toepasbaar tot in de klas?

  • Footerlogo Nationaal Programma Onderwijs