Platform Perspectief Jongeren van start

Het Platform Perspectief Jongeren is aan de slag gegaan. Deze onafhankelijke commissie zal het Nationaal Programma Onderwijs maatschappelijk begeleiden.

Jongeren
Beeld: ©Marieke Duijsters

Het Platform Perspectief Jongeren is divers samengesteld en bekijkt de komende tweeënhalf jaar, in samenspraak met jongeren, hoe het programma helpt de jeugd een goede toekomst te geven. De commissie dient het ministerie van OCW op gezette tijden van advies.

Ontzettend gemotiveerd

Kim Putters, de voorzitter van het Platform Perspectief Jongeren, vindt het een belangrijke opdracht en is blij dat de commissie haar werk is begonnen.

Putters: “De commissie is ontzettend gemotiveerd aan de slag gegaan om de adviesrol voor het Nationaal Programma Onderwijs actief in te vullen. Problemen in het onderwijs, zoals kansenongelijkheid en het lerarentekort, zijn door corona onder een vergrootglas komen te liggen en soms verergerd. Een aantal oorzaken liggen deels ook buiten het onderwijs, dus onze commissie hanteert een brede blik. We gaan jongeren en mensen uit de praktijk betrekken en vervolgens adviseren hoe de middelen achterstanden kunnen helpen wegwerken, maar ook structureel aan verbeteringen kunnen bijdragen.”

Lees meer over opdracht en samenstelling van het Platform Perspectief Jongeren.

  • Footerlogo Nationaal Programma Onderwijs