03 juni Webinar: de menukaart in het voortgezet onderwijs

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Link naar het webinar (en de vereiste vooraanmelding)

Dit webinar gaat over de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs en hoe u hiermee kunt werken in de praktijk van het voortgezet onderwijs.

Hebt u als schoolteam in kaart gebracht hoe uw leerlingen ervoor staan en wat er nodig is voor de aanpak van coronavertragingen? Dan kunt u uit de menukaart passende, kansrijke interventies kiezen om hiermee uw doelen uit uw schoolprogramma 2021-2022 te bereiken, met het extra geld uit het Nationaal Programma Onderwijs. Tijdens dit webinar krijgt u meer te weten over deze menukaart.

Wat komt er aan de orde tijdens het webinar?

Femke Bink, beleidsmedewerker bij het ministerie van OCW, vertelt over de totstandkoming van de menukaart. Waar komt de menukaart vandaan, wat staat erin en hoe wordt de menukaart de komende maanden doorontwikkeld?

Vervolgens kijken we hoe u de interventies in de menukaart kunt vertalen naar uw school en klas.

  • Tijana Breuer van EducationLab vertelt over de praktijkkaarten die zijn ontwikkeld om de brug te slaan van theorie naar praktijk.
  • Ook vertelt Susannah Herman, docent en Nationaal Programma Onderwijs-coördinator van het Gymnasium Novum in Voorburg, hoe het proces rondom het programma op haar school vorm krijgt.

Uiteraard is er veel ruimte om vragen te stellen.

  • Footerlogo Nationaal Programma Onderwijs